Projekti

Budimo promjena!

Bejski tanac 2011. - 2018.

Festival umjetnosti, glazbe i plesa

Bejski tanac zamišljen je kao alternativni festival koji spaja umjetnost, glazbu i ples u direktnoj interakciji s domicilnim stanovništvom. U sklopu festivala kroz godine nastupali su i izlagali brojni umjetnici a svaki od njih ostavio je svoj trag u životima mještana i posjetitelja.

Neka Beli zasvijetli

2017.

Unatoč zimskom sivilu i hladnoći, nekolicina mještana pod vodstvom Udruge Volim Beli svojim nesebičnim radom i entuzijazmom podarila je novi sjaj ovom malom skrovitom mjestu. Proveden je mini-projekt „Neka Beli zasvijetli“ s ciljem revitalizacije mjesta u zimskom periodu. Naslov projekta je malo ironičan s obzirom da u Belom zbog lošije električne infrastrukture često nestane struja.

Važnost ovog projekta prepoznala je i Primorsko-goranska županija koja je sufinancirala projekt, kao i Lučka uprava Cres te tvrtka Domeni d.o.o. iz Matulja koja trenutno radi na obnovi potpornog zida u Belom.

Projektom je namijenjeno opremanje glavnog trga svjetlosnim tijelima. Nabavljena su 2 Led laser projektora a kroz radionice su napravljeni svjetleći lampioni. U sklopu projekta organiziran je i doček sv.Nikole te radionica izrade vilinskih svjetala za darivanje mještana.

Zelena čistka aka (Za)Zeleni dan

Ekološka volonterska akcija

Dok se još za Zelenu čistku na otoku nije ni znalo, mještani i članovi Udruge Volim Beli prepoznali su potrebu za zajedničkim djelovanjem te je 2011.organizirana prva "Čistka" pod nazivom "Čisti Beli" te se kasnije svake godine Udruga uključivala u World Clean Up Day - Zelenu čistku.

2018. održan je (Za) zeleni dan te su vrijedni volonteri čistili na 4 lokacije u i oko mjesta Beli a posađeno je i donirano cvijeće.